RVS Αγροτική Εφημερίδα

Διαβάζουμε και επιλέγουμε τα νέα που σας ενδιαφέρουν. Προσπαθούμε να σας κρατάμε ενήμερους με τις πιο έγκυρες ειδήσεις.

ΓΙΝΕ ΑΓΡΟΤΗΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΕΩΣ 20.000 ΕΥΡΩ

Καταχώρηση 2014/01/03

 

Είστε νέος (έως 40 ετών) και σκέφτεστε να γίνετε αγρότης; Δείτε πως θα εκπληρώσετε τις προϋποθέσεις νέας δράσης που θα προκηρυχθεί τον Μάρτιο. Όλες οι προϋποθέσεις και οι δικαιούχοι. Προκαταβολή το 70% του ποσού.

Είστε νέος (έως 40 ετών) και σκέφτεστε να γίνετε αγρότης; Δείτε πως θα εκπληρώσετε τις προϋποθέσεις νέας δράσης που θα προκηρυχθεί τον Μάρτιο.

Δικαίωμα υποβολής αίτησης ενίσχυσης στο Μέτρο έχουν φυσικά πρόσωπα, μόνιμοι κάτοικοι της Ελληνικής Επικράτειας, εγγεγραμμένοι στο Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης και Ελέγχου (Ο.Σ.Δ.Ε.). Θα πρέπει επίσης να έχουν εγκατασταθεί για πρώτη φορά ως αρχηγοί γεωργικής εκμετάλλευσης, κατά το 14μηνο που προηγείται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης ενίσχυσης.

Αφορά στην εγκατάσταση νέων ανθρώπων κάτω των 40 ετών, μέσω της παροχής κινήτρων, προκειμένου να διευκολυνθεί η αρχική τους εγκατάσταση και η διαρθρωτική προσαρμογή των εκμεταλλεύσεων τους με την υποβολή επιχειρηματικού σχεδίου. Όσοι ενταχθούν θα λάβουν το 70% του ύψους της εγκεκριμένης χρηματοδότησης τους ως προκαταβολή.

Άρα αν ενδιαφέρεστε … σπεύστε: η περίοδος υποβολής αιτήσεων ενίσχυσης –φακέλων υποψηφιότητας ξεκινά από 18.3.2014 και θα διαρκέσει έως 16.5.2014 οπότε αν δεν εκπληρώνετε τις προϋποθέσεις θα πρέπει να… δράσετε.

Θα πρέπει να πληρούνται αθροιστικά οι ακόλουθες προϋποθέσεις:

α) να έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους, έχουν πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα σύμφωνα με τις διατάξεις του Αστικού Κώδικα και φερεγγυότητα και δεν έχουν συμπληρώσει το 40ο έτος της ηλικίας τους.

β) να είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του Μέτρου.

Πιο συγκεκριμένα ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι μόνιμος κάτοικος περιοχής:

• Ορεινής ή μειονεκτικής Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας και Οικισμού.

• Δημοτικής ή Τοπικής Κοινότητας κανονικής περιοχής με πραγματικό πληθυσμό έως 100.000 κατοίκους.

γ) η γεωργική τους εκμετάλλευση έχει ελάχιστο μέγεθος απαιτήσεων σε εργασία μισή (0,5) Μονάδα Ανθρώπινης Εργασίας (1 Μ.Α.Ε. = 1750 ώρες απασχόλησης ανά έτος) και πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις του Κεφ. I.Γ2.

δ) να διαθέτουν επαρκή επαγγελματική ικανότητα ή αναλαμβάνουν τη δέσμευση να την αποκτήσουν εντός 36 μηνών από την ημερομηνία λήψης της ατομικής απόφασης έγκρισης.

ε) να υποβάλλουν Επιχειρηματικό Σχέδιο, μέγιστης χρονικής διάρκειας πέντε ετών με δεσμευτικούς στόχους και χρονικές προθεσμίες για την ανάπτυξη των γεωργικών δραστηριοτήτων τους, καθώς και για τη διαρθρωτική προσαρμογή της εκμετάλλευσής τους, αλλά και για την απόκτηση ή συμπλήρωση επαρκούς επαγγελματικής ικανότητας, εφόσον απαιτούνται.

στ) να αναλαμβάνουν τις συμβατικές δεκαετείς μακροχρόνιες υποχρεώσεις.

ζ) να μην εμπίπτουν στις κατηγορίες μη επιλέξιμων υποψηφίων.

Ο όρος της πρώτης φοράς για την εγκατάσταση του υποψηφίου ως αρχηγού γεωργικής εκμετάλλευσης, προκειμένου να τύχει των ενισχύσεων του Μέτρου, εκπληρώνεται εφόσον το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της ημερομηνίας πρώτης εγκατάστασης στη γεωργική εκμετάλλευση και της λήψης της απόφασης έγκρισης δεν υπερβαίνει τους δεκαοκτώ (18) μήνες.

Χρηματοδοτείται από το Μέτρο 112 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2007 – 2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και έχει συνολικό προϋπολογισμό 140 εκατ. ευρώ.

Τα κριτήρια για το ύψος της χρηματοδότησης που κυμαίνεται από 10.000 έως 20.000 ευρώ 

Δήμητρα Καδδά

Περισσότερα

Νέος Τίτλος Δημοσίευσης

Καταχώρηση 2013/09/11

«Χρυσή» επιδότηση για νέους αγρότες έρχεται στα τέλη Σεπτέμβρη- Ποια είναι τα κριτήρια [λίστα]

Περισσότερα

Ανησυχία για τις επιδοτήσεις από τους παραγωγούς ελαιολάδου

Καταχώρηση 2013/05/04

Ανησυχία για τις επιδοτήσεις από τους παραγωγούς ελαιολάδου

Περισσότερα

CAR.GR

Καταχώρηση 2013/03/25

ΤΩΡΑ Η ΑΦΟΙ ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΟΕ ΕΚΘΕΤΕΙ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ CAR.GR ΕΠΙΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΝΕΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΙΜΕΣ http://simaiakis.car.gr/

Περισσότερα

Πρώτα επαφές, μετά κλιμάκωση

Καταχώρηση 2013/02/04

Στάση αναμονής μέχρι αύριο Δευτέρα που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές τους με την πολιτική ηγεσία στη Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες από όλη τη χώρα που συνεδριάζουν από τις 12 το μεσημέρι στο Πλαταμώνα της Πιερίας.

Ήδη για αύριο Δευτέρα έχει οριστεί ένα ραντεβού με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένεται να προσδιοριστούν και αυτά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι αγρότες έχουν αιτήματα όπως καλύτερη τιμή στο πετρελαίου κίνησης, δικαιότερη φορολόγηση και βελτίωση του ασφαλιστικού τους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και την διανομή ποσού 30 εκ. ευρώ για ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους.

Η αναμονή των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ενδέχεται να επηρεάσει και την προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από την Λάρισα, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ και ίσως αποφασίσουν να αποκλείσουν το δρόμο αναλόγως με την πορεία των επαφών στην Αθήνα.

Πηγή: kosmoslarissa.gr

Περισσότερα

Νέος Τίτλος Δημοσίευσης

Καταχώρηση 2013/01/15

Εμπορικό άνοιγμα για την προώθηση Κρητικών προϊόντων στις Αραβικές  χώρες-μετά την Ρωσία τον Καναδά, την Ουκρανία και χώρες της Ευρώπης-  επιχειρεί με στοχευμένες δράσεις η Περιφέρεια Κρήτης σε συνεργασία με  τους τοπικούς φορείς. Η Περιφέρεια με τα τέσσερα Επιμελητήρια του  νησιού, στις 16 και 17 Ιανουαρίου προετοιμάζονται να υποδεχτούν στην  Κρήτη τους εκπρόσωπους 3 κορυφαίων αλυσίδων σούπερ μάρκετς που  δραστηριοποιούνται στο Λίβανο, στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και στο  Κουβέιτ.

Η επίσκεψη των εκπροσώπων των μεγάλων εμπορικών αλυσίδων από τις  Αραβικές χώρες , αποτελεί ‘καρπό’ των επαφών που είχαν τον Απρίλιο του  2012 στο Λίβανο, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, και η  αντιπεριφερειάρχης Κρήτης Θεανώ Βρέντζου με Υπουργούς της Λιβανικής  Κυβέρνησης με στόχο την εξαγωγή Κρητικών προϊόντων στις χώρες της Μ.  Ανατολής.

Οι εκπρόσωποι των μεγάλων Αραβικών αλυσίδων σούπερ μάρκετ, που  ενδιαφέρονται για προϊόντα του αγροδιατροφικού μας τομέα, κατά την  παραμονή τους στο νησί μας θα έχουν επιχειρηματικές συναντήσεις με  εξαγωγείς της Κρήτης σε Ηράκλειο και Χανιά.

«Η Περιφέρεια Κρήτης με στοχευμένες δράσεις και σε συνεργασία με τους  τοπικούς φορείς ‘ανοίγει δρόμους’ στην προώθηση φημισμένων Κρητικών  προϊόντων, αλλά και του τουρισμού. Μετά τη Ρωσία, την Ουκρανία, τον  Καναδά και χώρες της Ευρώπης η Περιφέρεια ‘ανοίγει γέφυρα’ συνεργασίας  στην προώθηση Κρητικών προϊόντων με τις Αραβικές χώρες» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Από την πλευρά της η αρμόδια αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής,  Αγροτικής Οικονομίας, Κτηνιατρικής και Αλιείας, Θεανώ Βρέντζου πρόσθεσε  ότι «η Περιφέρεια Κρήτης, είναι σταθερά προσανατολισμένη στην ενίσχυση  της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων και στην προώθηση των κρητικών  προϊόντων. Θεωρούμε ότι η κοινή αυτή ενέργεια, Περιφέρειας και  Επιμελητηρίων, θα πρέπει να αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό».

Οι επιχειρηματικές συναντήσεις με τους εκπροσώπους των Αραβικών  αλυσίδων σούπερ μάρκετ, πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 16 Ιανουαρίου  στο Ηράκλειο και στις 17 Ιανουαρίου στα Χανιά στα αντίστοιχα  Επιμελητήρια.

Σε ότι αφορά στους αγοραστές, θα παρευρεθούν 3 υψηλόβαθμα στελέχη, από τις Αραβικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα:

-Από το Κουβέιτ : The Sultan – Center, που εξειδικεύεται σε λιανικό  εμπόριο κατέχοντας το 15% της μερίδας της αγοράς του Κουβέιτ. Η  συγκεκριμένη αλυσίδα, απασχολεί πάνω από 7.000 υπαλλήλους. Την εταιρεία  θα εκπροσωπήσει ο κύριος Ibrahim Issa, ο οποίος κατέχει τη θέση του  International Category Manager.-Από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα : Η Golden Harvest που κατέχει ένα  από τα σημαντικότερα κέντρα διανομών στην χώρα, με αποθήκες συνολικού  εμβαδού 18.000 τ.μ.. Η εταιρεία δραστηριοποιείται στον χώρο των  διανομών, την τελευταία εικοσαετία. Την εταιρεία θα εκπροσωπήσει ο  κύριος Joseph Kayssar, ο οποίος κατέχει τη θέση του Managing Director.-Από το Λίβανο : Η εταιρεία Widriss (www.widriss.gr) που  δραστηριοποιείται από το 1930 στον τομέα των υπεραγορών. Την εταιρεία θα  εκπροσωπήσει ο κύριος Wafic Idriss, ο οποίος κατέχει τη θέση του  Business Development Manager.Σύμφωνα με την γραπτή ενημέρωση που έλαβε η Περιφέρεια Κρήτης από τις  τρείς εταιρείες, τα προϊόντα για τα οποία ενδιαφέρονται να  πραγματοποιήσουν επιχειρηματικές επαφές είναι : Ελαιόλαδο, Βρώσιμες  Ελιές, Παξιμάδι, Τυροκομικά Προϊόντα, Μαρμελάδες και Μέλι.Υπενθυμίζεται ότι τους τελευταίους μήνες ο Περιφερειάρχης Κρήτης  Σταύρος Αρναουτάκης με τη συνεργασία των εμπλεκόμενων παραγωγικών τάξεων  και φορέων έχουν διευρύνει στοχευμένα το εξαγωγικό εμπόριο του νησιού  σε Ρωσία, Καναδά, με παράλληλη έναρξη επαφών με εκπροσώπους της  Ουκρανικής αγοράς, ενώ συνεχώς ενισχύουν τις παραδοσιακές αγορές στην  Ευρώπη.Εξάλλου στις 26,27,28 Φεβρουαρίου, Ισραηλινοί επιχειρηματίες από  εταιρείες διανομής τροφίμων και σούπερ μάρκετ, θα επισκεφθούν το νησί  μας, όπου θα έχουν επαφές για την εισαγωγή Κρητικών προϊόντων στην χώρα  τους.

http://www.cretan-nutrition.gr

Νέος Τίτλος Δημοσίευσης

Καταχώρηση 2013/01/15

Εμπορικό άνοιγμα της Περιφέρειας Κρήτης στις Αραβικές χώρες

Περισσότερα

Ανακοίνωση συνεργασίας

Καταχώρηση 2012/12/12

Η ΑΦΟΙ ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΟΕ μας ανακοίνωνει σήμερα  την υπογραφή της σύμβασης συνεργασίας και κάλυψης αρμεκτικών προιόντων με την sezer milking technology

Περισσότερα

Πληρώνονται στα μέσα Δεκέμβρη αποζημιώσεις ύψους 20 εκατ. ευρώ

Καταχώρηση 2012/12/12

Προγραμματισμένες για τις 12 και 21 Δεκεμβρίου  είναι οι πληρωμές του ΕΛΓΑ υποστηρίζει ο Αναπληρωτής Υπουργός  Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ , κ. Νικολάου Μωραΐτη.

Περισσότερα

Θα πωλούνται γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και στις λαϊκές αγορές

Καταχώρηση 2012/12/12

Θα πωλούνται γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα και στις λαϊκές αγορές

Περισσότερα