Πρώτα επαφές, μετά κλιμάκωση

Πρώτα επαφές, μετά κλιμάκωση

Καταχώρηση 2013/02/04

Στάση αναμονής μέχρι αύριο Δευτέρα που αναμένεται να ολοκληρωθούν οι επαφές τους με την πολιτική ηγεσία στη Αθήνα, αποφάσισαν οι αγρότες από όλη τη χώρα που συνεδριάζουν από τις 12 το μεσημέρι στο Πλαταμώνα της Πιερίας.

Ήδη για αύριο Δευτέρα έχει οριστεί ένα ραντεβού με τον Φώτη Κουβέλη, ενώ αναμένεται να προσδιοριστούν και αυτά με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Οι αγρότες έχουν αιτήματα όπως καλύτερη τιμή στο πετρελαίου κίνησης, δικαιότερη φορολόγηση και βελτίωση του ασφαλιστικού τους.

Από την πλευρά του το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε ότι θα επισπεύσει την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καθώς και την διανομή ποσού 30 εκ. ευρώ για ζωοτροφές προς τους κτηνοτρόφους.

Η αναμονή των συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς ενδέχεται να επηρεάσει και την προγραμματισμένη για αύριο κινητοποίηση των Θεσσαλών αγροτών στον κόμβο της Νίκαιας, έξω από την Λάρισα, όπου θα παρατάξουν τα τρακτέρ και ίσως αποφασίσουν να αποκλείσουν το δρόμο αναλόγως με την πορεία των επαφών στην Αθήνα.

Πηγή: kosmoslarissa.gr