Η Ιστορία της Εταιρείας μας

  *το πρώτο εργαστήριο κατασκευής σιδηρουργικών ονύχων Μάρτιος 1964. 

 

 

Η Εταιρεία ΑΦΟΙ ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΟΕ , ιδρύθηκε το 1960 ως << ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε >> απο τον Σημαιάκη Ιωάννη με έδρα το Ηράκλειο Κρήτης και σκοπό την κατασκευή φρεζών και ονύχων από χάλυβα, γεωργικών σκαπτικών μηχανών και κάθε φύσεως σιδηρουργικών εργασιών. Χωρίς σύγχρονα μηχανήματα και μόνο με την γνώση της εμπειρίας, η αρχική παραγωγική  γραμμή άρχισε σφυριλατώντας τις πρώτες σκαπτικές λεπίδες στο χέρι, συνάπτοντας συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες μαζικής παραγωγής μοτοσκαπτικών μηχανημάτων στην Κρήτη (Μινώταυρος, Recor). Η << ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε >> κατάφερε να εδραιώθει στην κρητική αγορά σφιρυλατώντας σκαπτικές λεπίδες και προμηθεύοντας τις δυο αυτές μεγάλες εταιρίες.

    Το 1972, έπειτα από τη νέα σύσταση η εταιρία << ΣΙΔΗΡΟΥΡΓΙΚΗ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε >> μετονομάστηκε σε <<ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε.>>, συντάσσοντας μια ομμόρυθμη εταιρία αποτελούμενη από τον Σημαιάκη Γεώργιο, Σημαιάκη Βασίλειο και Σημαιάκη Ιωάννη, συνεχίζοντας την επιτυχημένη τους πορεία εως τότε στην κατασκευή φρεζών και ονύχων χάλυβα.                                                                                    

 Προσθέτοντας στις δραστηριότητες της εταιρίας την εμπορία και τη λιανική πώληση η <<ΣΗΜΑΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΥΙΟΙ Ο.Ε.>> κάνει τα πρώτα της βήματα στην εγχώρια αγορά,κατασκευάζοντας το πρώτο εργοστάσιο στη Λεωφόρο 62 Μαρτύρων, κατέχοντας πλέον εξελιγμένα μηχανήματα και τεχνογνωσία και αυξάνοντας την γκάμα των κατασκευαστικών προιόντων της. Η πορεία της στον Ελλαδικό χώρο υπήρξε ιδιαίτερα επιτυχής και ανοδική, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει - στον κλάδο της - την πρώτη θέση .

 

Το 1984 και αφού έχει εγκαινιάσει το νέο υπερσύγχρονο για τα δεδομένα της τότε εποχής εργοστάσιο, μετατρέπει το κτίριο της Λ.62 Μαρτύρων σε κεντρικό υποκατάστημα λιανικής πωλήσεως. Εισάγει νέα μηχανήματα για την επίτευξη της   καλύτερης ποιότητας και μετονομάζει την εταιρία σε << ΑΦΟΙ ΣΗΜΑΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.>>.Μέσα σε λίγα μόλις χρόνια, η ΑΦΟΙ ΣΗΜΑΙΑΚΗ & ΣΙΑ Ο.Ε.  καταφέρνει να γίνει μία από της γνωστότερες εταιρίες στην αγροτική βιομηχανία ,συνάπτοντας συνεργασίες με μεγάλα ονόματα (ΑΚΕΡ Κωνσταντινίδης, Τσαλαπατάρας), παρέχωντάς τους την καλύτερη ποιότητα σκαπτικών λεπίδων στην Ελληνική αγόρα  .

                                                                                                                                                                            *στη φωτογραφία το εργοστάσιο στην Αγ.Μαρίνα                                                                               

 

                                                                                                               

 

   

 

 

 

 

 

 

 

                                                    

                     

                                                                                                                         *Τα εγκαίνια του εργοστασίου και ένα από τα ιδρυτικά μέλη, Σημαιάκης Γεώργιος.   

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
                                             

                                                   ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ & ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ

 

 

Οι διοικητικές λειτουργίες , το τμήμα λογιστηρίου, η τεχνική υποστήριξη καθώς και το τμήμα λιανίκης πώλησης της Αφοι ΣΗΜΑΙΑΚΗ ΟΕ στεγάζονται από το 1974 στα ιδιόκτητα γραφεία της εταιρείας στην Λ. 62 Μαρτύρων 143 . Το κτίριο διαμορφώθηκε με σκοπό να στεγάσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα 4000 περίπου διαφορετικα είδη ανταλλακτικών και εξαρτημάτων που διαθετει το κατάστημά μας στο κέντρο του νομού Ηρακλείου. Με την πάροδο του χρόνου εδραιώθηκε στο νομό αλλά και στην υπόλοιπη Κρήτη αποτελώντας ένα σημαντικό συνεργάτη για τους γεωργούς της περιοχής.

 


                                     

 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ 

Η έδρα της εταιρίας μας είναι στη Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι. Η επιχείρηση ασχολείται με τον κλάδο της κατασκευής και εμπορίας γεωργικών & συναφών μηχανημάτων. Στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας θα βρείτε όλους τους τύπους μαχαιριών και εξαρτημάτων γεωργικών μηχανημάτων. Δεχόμαστε επίσης παραγγελίες για οποιοδήποτε τύπο σκαπτικών φρεζών, καλλιεργητών και αρότρων . Στο εργοστάσιό μας κατασκευάζονται πάνω από 250 τύποι σκαπτικών λεπίδων, ανταλλακτικά και εξαρτήματα μοτοσκαπτικών, καθώς εκεί εδράζεται και η τεχνική υποστήριξη των προιόντων μας και οι εξειδικευμένοι τεχνικοί μας.